Förartjänster anpassat till dig som förare.

Med hjälpa av våra förartjänster går vi igenom allt du behöver veta som förare när du brukar din förmånsbil. Oavsett om det är i tjänsten eller om du brukar bilen privat, finns det vissa förartjänster som vi hjälper till att reda ut och berättar mer om.

Förartjänster till dig som förare.

Vi är inte bara duktiga på billeasing, vi vill dessutom underlätta det för dig som förare när du brukar din förmånsbil. Vi finns vid din sida under hela avtalsperioden.

Smidigt och snabbt

Det nya sättet att leasa bil.

Optilease billeasing är bilägandet utan smyghöjningar av priset, telefonköer, luriga villkor, pappersarbete, otydliga svar eller stress. En ny sorts upplevelse med personlig service året runt. Optilease är som gjord för dig som gillar enkelhet, tydlighet och ett rättvist pris.

Vårt team

En samlingsfaktura

Ett företagsfordon genererar cirka 50-60 fakturor på ett år. Ett företag med tio fordon erhåller alltså årligen mellan 500-600 fakturor som ska granskas, betalas och bokföras. Vi underlättar ert arbete genom att ni får en faktura från en leverantör. 

Oändlig bilflotta

Oavsett om ni är ett litet, mellan eller stort företag  behöver ni inte oroa er. Vi hjälper er om ni behöver en eller 10 000 bilar. Inga extra kostnader eller undangömda avgifter. 

Märkesoberoende

Valmöjligheterna är oändliga och vi samarbetar med alla bilmärken. Skulle ni vilja ha hjälp att hitta den perfekta bilen för just er, förhandlar vi och sköter affären åt er. Utan extra kostnad.

24/7 365

Optilease finnas tillgängliga 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året, för att tillfredsställa alla våra kunder och möta deras behov. På så sätt skapar vi en billeasing för alla!

Förläng

Flexibelt och smidigt. Ledorden när det kommer till billeasing. Behöver ni förlänga en leasingbil? Inga problem, inga kostnader, inget alls. Kör på bara.

Oh nej..

Du kan vara lugn, skulle leasingbilen gå sönder och du är mitt ute i skogen hjälper vi dig. Vi samarbetar med 6 största hyrbilsföretag som alltid finns tillgängliga att hjälpa till.

Ärlighet som
affärsmodell

I evigheter har leaseingbolagen fått oss att tro att det här med billeasing måste vara hopplöst komplicerat.

Det är inte så konstigt, eftersom de tjänar pengar på att du inte orkar klaga mer. Ju färre kunder som begär ersättning, desto mer går de i vinst.

För några år sedan bestämde vi oss för att göra om billeasingbranschen i grunden. Utan bindningstider, väntetider och långdragna processer.

Optilease allt-i-ett lösningar

Med billeasing och smarta funktioner kommer minska den tid du vanligtvis lägger på leasingbilar avsevärt. Vi låter dig och ditt företag fokusera på kärnverksamheten när du leasar bil från Optilease.

Optilease ger dig frihet att vara annorlunda, men på dina egna villkor. Vi sköter allt som innefattar bilägande åt dig samtidigt som får du full kontroll över din ekonomi. 

Vad våra kunder säger

Optilease betyg

Sveriges 6 största leasingbolag

“Optilease är något helt annat än de leasingbolagen som jag tidigare använt”

Jakob S

“Har aldrig fått ett sådan yppertligt bemötande. Optilease krossar motståndet med höstlängder”

Anna T

“Brukar ofta ha inputs eller hitta saker att klaga på, men just nu, finner jag ingenting”

Viktor

Din plats i kön är 0

Med Optilease-appen är det mycket lättare att använda din billeasing, anmäla skador, föra körjournal och förstå be om hjälp. Snabb hjälp är alltid bara ett klick bort.

Mer bra med Optilease

Snabb service i världsklass

Slipp smyghöjningar av priset och krångliga avtal. Flytta din billeasing till Optilease på nolltid.

Gör världen bättre

Finns det pengar kvar när vi hjälpt alla i trubbel, hjälper vi fler istället för att ta ut övervinster, genom att donera pengarna till välgörenhet.

Tryggt och pålitligt

Optilease backas av Franz J, del av en av världens främsta investerare. Tryggare kan det inte bli.

Inget onödigt krångel

Vi gör det enkelt för dig att förstå ditt bilägandet, anmäla skador och få hjälp. Med Optilease blir allt tydligt, smidigt och lekande lätt.

Inga plötsliga prischocker

Många leasingsbolag höjer priset utan att informera dig. Det gör inte vi. Tvärtom gör vi hela tiden Optilease bättre.

Flexibel bindningstid

Vi tror på att nöjda kunder stannar för att de är nöjda, inte för att de är tvungna. Den åsikten är vi ensamma om på den svenska marknaden.

Ska vi skaka hand?

Skojade bara, allt sker så klart digitalt – Få ditt prisförslag inom 24h.

Optilease vanliga frågor

Ja, varje bil som leasas via Optilease är utrustad med en elektronisk körjournal som dessutom ingår i leasingkostnaden.

Vi meddelar dig i god tid innan fordonet ska besiktigas. Du bokar själv tid hos någon av de besiktningsleverantörer som finns i närheten av dig.

Ska du ska återlämna din leasingbil anpassar vi det efter dina önskemål. Antingen om du vill att vi ska hämta upp bilen vid återlämnandet, eller om du som förare vill återlämna bilen på egen hand. 

Ja, vi erbjuder alla våra kunder att boka en hyrbil under reparationen. För att kunna hyra en bil i ett försäkringsärende, måste skadan vara anmäld till försäkringsbolaget.

Du som förare måste begära ett förarintyg som intygar att du som förare har rätt att köra bilen med det aktuella registreringsnumret. Förarintyget visas sedan upp vid yttre gränskontroller eller om du blir stannad på en rutinkontroll av polisen om det efterfrågas. Den anställde måste dessutom inneha registreringsbeviset i bilen som intygar vem det är som äger bilen.